top of page

Harri Kullas Tampere Supercrossiin

Motocrossin MM-sarjassa ammattilaisena ajava Harri Kullas osallistuu yllätysnimenä Tampere Supercross SM-finaaliin. Kyseessä on ensimmäinen kilpailu, johon 20-vuotias Rockstar Energy Suzuki Europe -tehdastallin huippulupaus osallistuu loukattuaan polvensa heinäkuun alussa.

Sairaslomalta ajamisen pariin palaava Kullas kertoo olevansa intoa täynnä. – Fiilikset ovat todella hyvät. Kuntoutuminen on mennyt suunnitellusti, ja nyt on päässyt ensimmäisiä kertoja ajamaan kunnolla. – On todella hauska päästä Tampereelle näyttämään pitkästä aikaa kotimaisille faneille vauhtia ja tapaamaan sponsoreita!

Motocrossin MX2 MM-sarjassa maailmalla ajava Kullas on edellisen kerran kilpaillut Suomessa vuoden 2011 elokuussa, joten osallistuminen Tampereen suurtapahtumaan on kotimaisille offroad-faneille pitkän odotuksen tulos. Kullas voitti supercrossin SM-sarjan vuonna 2010.

Tampere Supercrossiin Kullas ei suostu takana olevan ajotauon vuoksi asettamaan tavoitteita, vaan tärkeintä on tulla hakemaan tuntumaa ja pitämään hauskaa. – Varmasti etenkin käsien kestää hetken tottua ajamiseen, joten vauhdin näkee vasta radalla.

Kullaksen nousu kansainvälisille radoille on nuoresta iästä huolimatta ollut nopeaa. Henkilökohtainen voitto nuorten joukkue-maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2009 avasi ovet ammattilaiseksi. Debyyttivuotenaan 2010 MM-sarjassa Kullas ajoi 11. sijalle, ja vuotta myöhemmin sijoitus parani yhdeksänneksi loukkaantumisista huolimatta.

Kullas liittyy Tampere Supercrossissa jo ennestään nimekkääseen seuraan, sillä mukaan ovat ilmoittautuneet kotimaan supercross-kärjen lisäksi muun muassa enduron MM-sarjassa ajava Matti Seistola, supermoton MM-hopeamitalisti Mauno Hermunen, AMA Supercross -sarjassa ajava yhdysvaltalainen Weston Peick sekä KTM:n brittiläinen endurocross-tehdaskuljettaja Jonny Walker.

Harri Kullas Tampereelle


MEDIATIEDOTTEET JA UUTISET
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page