top of page

Tampereen supercross SM-finaalin rata ja kuskit julkistettiin

Viikon päästä järjestettävä Tampere Supercross & Offroad Expo on julkaissut tämän vuoden kilpailun rataprofiilin ja kuljettajat. Supercrossin SM-sarjan parhaimmiston – kuten Toni Eriksson, Marko Kovalainen ja Harri Kullas – lisäksi Tampereen tulisissa finaaleissa nähdään kovatasoinen kaarti ulkomaalaisia haastajia. Yhteensä 7.000 euron rahapalkintojen houkuttelemana lähtöviivalla nähdään muun muassa Kasper Lynggaard ja Stefan Olsen (Tanska), Boris Maillard ja Thomas Ramette (Ranska), Filip Neugebauer (Tsekki), Rikard Hansson (Ruotsi), Jake Preston (UK) ja Juss Laansoo (Viro).

Tampereen massiivinen sisä-supercrossrata sai viime vuoden kilpailussa paljon kiitosta sekä katsojilta että kilpailijoilta. Näyttävän radan suunnitelusta tälläkin kertaa vastaavan Jussi Nikkilän mukaan perusasioita ei ole menty tarpeettomasti muuttamaan.

– Rata on luonteeltaan hyvin samanlainen kuin viime vuonna. Kilpailulliset ominaisuudet – kuten haastavuus ja teknisyys – ovat entisellään, Nikkilä summaa. – Uuttakin on silti; hypyt on piirretty uusiksi, joten rata muuttuu ulkoisesti melko paljon. Ja koska tänä vuonna ei ajeta superenduro-näytöskilpailua, rata on tehty yksinomaan supercrossiin.

Radanrakentajan urakka ei lopu vielä SM-finaaleihinkaan, vaan suurtapahtuman puitteissa halutaan tarjota ikimuistoisia kokemuksia myös nuorille ajajille. – Sunnuntaina radalla ajetaan MX J- ja MX C/A -kilpailut, jota varten rataa muutetaan hieman turvallisemmaksi junioristartteihin. Näyttävyydestä ei kuitenkaan tingitä, Nikkilä lupaa.

Viime vuonna lauantain päätöskilpailun katsomo myytiin loppuun, ja moni oven ulkopuolelle jäänyt joutui pettymään. Myyntitilanteen ja kyselyiden määrän perusteella tapahtuman järjestäjät suosittelevat ostamaan pääsyliput tänäkin vuonna jo ennakkoon. Niille, jotka vielä miettivät lähtemistä SM-finaalikatsomoon, seitsenkertaisella motocrossin SM-mitalistilla on ytimekkäät terveiset. – Luvassa on todella hieno show, jota kannattaa tulla katsomaan!

Tampere Supercross SM-finaalit järjestää Suomen Moottoriliiton alaisuudessa Tampere Motocross ry. Kilpailuradan rakentamisesta ja suunnittelusta vastaa Deerhill Track Company.

Tampere Supercross ratakartta 2013


MEDIATIEDOTTEET JA UUTISET
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page