top of page

Täysin uudistettu Tampere Supercross ratakartta on julkaistu

Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen rakennetaan täysin uudistunut ja kansainvälisen tason supercross -rata. Radan startti on kolmena aiempana vuotena ollut samassa paikassa, mutta nyt se on siirretty entistä katsoja ystävällisempään paikkaan.

Tampere Supercrossissa on panostettu erityisesti siihen, että rata on kilpailupäivinä huippukunnossa. Yli 3400 tonnia maa-ainesta vaatii massiiviset rakennustyöt, ennen kuin ensimmäiset pyörät starttaavat vapaisiin harjoituksiin. – Savipohjainen ja tarkoin seulottu maa-aines on kuljetettu viime kuukausien aikana Messu- ja urheilukeskuksen lähelle säilytykseen. Viiden rakennuspäivän aikana se ajetaan sisälle halliin ja muotoillaan radaksi, Nikkilä summaa

Supercross-radan suurin haaste kuljettajille on se, ettei vastaavia ole Suomessa tarjolla harjoittelua varten. Yksittäiset hypyt tai mutkat eivät eroa totutusta, mutta yhdistelmänä supercross ja hallikisa laittavat kuljettajat koville tavoiteltaessa 8.000 euron palkintorahapottia. – Kilpailutilanteessa ajajan syke on 180, eli sama kuin juoksisi Pyynikinharjun rappusia ylös-alas, Nikkilä kuvailee

– Kun siihen lisätään tavallisesta poikkeava rata, ohi yrittävät kilpailijat ja supercrossin erittäin nopea tempo, erot ajajissa alkavat näkyä.

Itse yli 15 vuotta kilpaa ajanut ja lukuisia SM-mitalisijoja kerännyt Nikkilä sanoo, että pääasia radan suunnittelussa ei ole tekninen kikkailu, vaan sovittaminen paikalliseen makuun – Tärkeintä on että kilpailusta tulee hyvä. Silloin yleisö ja ajajat viihtyvät!

Tampere Supercross järjestetään 6.-7. marraskuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Tapahtumaan odotetaan kahden päivän aikana yhteensä 10.000 kävijää. Suomen Moottoriliiton alaisuudessa järjestettävän Tampere Supercrossin kilpailuorganisaationa toimii TamMC -moottorikerho.

Liput supercross -kilpailuun myy Lippupalvelu ja viereisen hallin OffroadExpo messujen kovin juttu tälle vuodelle on, että messut ja messuparkki ovat kävijöille täysin ILMAISET.

Animoituun ratakarttaan pääset tutustumaan tästä

Tampere Supercross ja entistä suurempi VIP-alue


MEDIATIEDOTTEET JA UUTISET
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Twitter Basic Square
bottom of page